Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS GAAT MEER ZEBRAPADEN AANLEGGEN

MAASSLUIS- Op twee wegen in Maassluis gaat de gemeente (extra) oversteekplaatsen aanleggen voor voetgangers. Het gaat om de Westlandse- en de Industrieweg.

Op de Westlandseweg komen veilige voetgangersvoorzieningen wanneer de nieuwe woonwijk Wilgenrijk verder wordt ontwikkeld. Momenteel zijn op de Westlandseweg, vanaf de gemeentegrens tot de Uiverlaan, nog geen voorzienigen voor het oversteken van voetgangers, omdat deze er nog nauwelijks zijn.

Die situatie verandert als de Hoekse Lijn gaat rijden. Buslijn 33 zal dan via de Nachtegaallaan, de dr. Jan Schoutenlaan en de Westlandseweg gaan rijden. Hierbij komen nieuwe bushaltes op de Westlandseweg ten hoogte van de dr. Jan Schoutenlaan en de Nachtegaallaan. Bij een bushalte vinden veel oversteekbewegingen plaats. Daarom komen er bij deze nieuwe bushaltes voetgangersoversteekplaatsen met zebrapad. Deze voetgangersvoorzieningen kunnen dook oor voetgangers uit Wilgenrijk worden gebruikt.

Op de Industrieweg is de situatie voor een deel vergelijkbaar met de Westlandseweg. Omdat deze parallel loopt aan het spoor, zijn er aan de zuidzijde nauwelijks bestemmingen aanwezig, waardoor de noodzaak tot oversteken op veel plekken ontbreekt. Omdat de verkeersintensiteit en de gemiddelde snelheid op de Industrieweg hoog zijn, zal een oversteekvoorziening in verband met de veiligheid moeten worden aangelegd op een plateau of met een middeneiland. De aanleg van dergelijke voorzieningen is kostbaar. Daarom zal de aanleg van voetgangersoversteekplaatsen op deze kruising bij de herinrichting van de Industrieweg worden meegenomen (werk-met-werk). Volgens planning zal dit in 2021 gebeuren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *