Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS DOOR MET PREVENTIEF FOUILLEREN TEGEN WAPENBEZIT

MAASSLUIS- De proef met preventief fouilleren in Maassluis is met zes maanden verlengd. Dat heeft burgemeester Edo Haan (PvdA) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan de wens van de politie en volgt het beleid van de andere gemeenten langs de metrolijn.

De drie metrostations in Maassluis en de directie omgeving rond die stations zijn voor een periode van nog eens zes maanden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie in de periode van april tot oktober de mogelijkheid heeft om mensen in dit gebied preventief te fouilleren.

Met de maatregel sluit de burgemeester aan bij het beleid van zijn collega’s in andere gemeenten langs de Hoekse Lijn. Ook daar wordt preventief gefouilleerd. De burgemeesters willen zo wapenbezit terugdringen en voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord en dat de veiligheid in gevaar komt. Een veiligheidsrisicogebied is een gebied dat voor iedereen toegankelijk is en waar een hoog risico op overtredingen is.

De officier van justitie geeft de politie toestemming om preventief te fouilleren tussen bepaalde tijdstippen. De politie kan dan personen fouilleren en vervoermiddelen en bagage doorzoeken op vooral wapens en messen zonder dat er een concrete verdenking bestaat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *