WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS BLIJFT INZETTEN OP UITVERHUIZEN OUDEREN

MAASSLUIS- De wooncoach – om ouderen uit een eengezinswoning naar een kleinere behuizing te krijgen – blijft actief in Maassluis, zo laat wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) doorschemeren in een toelichting op de jaarlijks prestatieafspraken met de Vereniging Bewoners Belangen Maassluis (VBBM) en met de Maasdeltagroep. Zo is gekeken naar manieren om met de druk op de woningmarkt om te gaan en doelgroepen ‘daarbij een zo eerlijke mogelijke kans te geven’ Kuiper: ‘Dit kan bijvoorbeeld door de maatregelen ter bevordering van doorstroming aan te scherpen, maar ook door kansen te creëren voor starters en mensen met een (laag) middeninkomen.’

De prestatieafspraken zijn gebaseerd op de Maassluise Woonvisie 2019-2024. Met Maasdelta spreekt Kuiper komend voorjaar over de actualisatie van het Regioakkoord in 2022 en het nieuwe streefgetal voor de voorraad sociale huurwoningen in 2030.

Een van de maatregelen om senioren te verkassen: Ouderen in Maassluis betalen geen dubbele huur, in de periode waarin ze verhuizen vanuit een eengezinswoning naar een appartemt. Dat heeft de gemeente vorig jaar afgesproken met Maasdelta. Ook is met Maasdelta afgesproken dat 50% van de woningen die vrijkomen in – bij senioren – gewilde complexen, buiten het reguliere aanbodmodel direct door de wooncoach worden toegewezen.

4 reacties op “MAASSLUIS BLIJFT INZETTEN OP UITVERHUIZEN OUDEREN

  1. Oude mensen die hard gewerkt hebben voor hun huis er uit kletsen om ze in een hokje te huisvesten met een absurde huur? En die fijne woning waar die mensen geleefd hebben, waar al hun herinneringen liggen uitgewoond zien worden door statushouders? Blijf maar lekker links stemmen hoor.

  2. Zo triest door deze mensen hebben wij onze vrijheid te danken, hebben ons land opgebouwd en dan wordt je zo behandeld….Den Haag zou zich dood moeten schamen.
    Ik krijg steeds meer een enorme hekel aan bestuursorganen.

  3. Is die burgemeester daar niet oud genoeg om hem uit zijn huis te plaatsen? Er is vast wel een plekje vrij op de asielboot. Als we er een knarrenboot van maken kunnen die vergunningen voor het knarrenhofje de kast in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *