Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS BETAALT 1,2 MILJOEN VOOR GELUIDSCHERM A20

MAASSLUIS- Een forse raadsmeerderheid in Maassluis stemt in met het plaatsen van een geluidsscherm langs de A20 voor een bedrag van 1,2 miljoen euro. Alleen de eenmansfractie van GroenLinks (GL) stemt tegen. Het scherm komt ter hoogte van Lely-Kastanjedal-Doornenbuurt.

Raoul Kleijwegt (GL): “Wij stemmen tegen dit voorstel om een krediet van 1,2 miljoen beschikbaar te stellen voor een geluidscherm. Wij vinden dat zeker in deze tijd teveel geld voor een kleine gemeente als Maassluis. Ook vinden wij dat het college te weinig moeite doet om een bijdrage van Rijkswaterstaat te eisen.”

Een jaar is door de gemeente gesproken met vertegenwoordigers van het Kastanjedal, Doornenbuurt, Vertowijk, Wipperspark, Boonervliet en volkstuinvereniging de Vluchtheuvel over een haalbaar voorstel voor een geluidswering langs de A20. Dit heeft geleid tot een voorstel dat kan rekenen op de steun van de bewoners van het Kastanjedal, de Doornenbuurt en de volkstuinvereniging de Vluchtheuvel. Met Lely is een akkoord bereikt om op haar grond het L-scherm te bouwen. Dit wordt via een realisatieovereenkomst en een zakelijk recht overeenkomst en in een contract vastgelegd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *