Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS BELANG ZIET ‘JEUGD MET ERFELIJKHEIDSFACTOR BIJSTAND’

MAASSLUIS- PvdA wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) en de fractievoorzitter van Maassluis Belang (MB), Denise Mulder, verschillen van mening over een vermeende erfelijkheidsfactor, waardoor jongeren in de bijstand terechtkomen. Volgens Mulder is er een stukje ‘overerfelijk gedrag om het normaal te vinden om niet te werken’. De wethouder maakt daarvan ‘de overerfbaarheid van armoede en echt meedoen’. Het leidt desondanks tot de toezegging dat het gemeentebestuur werk maakt van het betrekken van jongeren ‘in het meedoen in Maassluis’.

Mulder meent dat middelbare scholieren in Maassluis niet worden meegenomen in de integratienota. Mulder: ‘Er is natuurlijk echt wel een probleem in het voortgezet onderwijs. Daar zit ook een stukje overerfelijk gedrag in, dat ze het een soort, heel zwart-wit gezien, normaal vinden om niet te werken. Echt niet iedereen hé. Een klein deel. Maar goed, die belanden dan uiteindelijk in de bijstand, want het is niet zo dat je tot je 23-ste leerplichtig bent. Alleen als je besluit niet naar school te gaan, dan heb je geen recht op welke vorm van uitkering dan ook. Maar er zit nog een oude groep.”

Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA): “Wat u schetst, met alle mits en mare daarbij, is natuurlijk een punt van zorg, de overerfbaarheid van armoede en echt meedoen. Tegelijkertijd, we delen uw ambitie en gaan kijken hoe we het kunnen meenemen. Hoe precies dat durf ik u nu niet te zeggen, maar uw oproep is helder.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *