Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAANDAG STARTSEIN AANLEG BLANKENBURGTUNNEL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) geeft maandag het startsein voor de aanleg van de Blankenburgverbinding: de nieuwe snelweg A24, tussen Vlaardingen en Rozenburg, inclusief tunnel onder de Nieuwe Waterweg.

De officiële aftrap voor het grote wegproject, waarmee in totaal 1,2 miljard euro is gemoeid, vindt plaats aan weerszijden van de Nieuwe Waterweg. Bij de starthandeling voor de werkzaamheden zijn verschillende betrokkenen aanwezig onder wie vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen, burgemeester Anniemiek Jetten (PvdA) van Vlaardingen, wethouder Barbara Kathmann (PvdA) van Rotterdam en gedeputeerde Floor Vermeulen (VVD).

Naast de start van de aanleg van de weg is er maandag ook aandacht voor de projecten van het programma Nieuw Waterland. Dit programma is bedoeld om de kwaliteit van de omgeving van de toekomstige snelweg te versterken. Staatsbosbeheer zal symbolisch de opnieuw ingerichte oostkant van het Vlaardingse Oeverbos openen. De kale vlakte met onkruid, wordt beheerd in opdracht van recreatieschap Midden-Delfland. Het is het eerste project van het kwaliteitsprogramma dat is afgerond. Het asbest op het terrein in inmiddels verwijderd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

2 reacties op “MAANDAG STARTSEIN AANLEG BLANKENBURGTUNNEL VLAARDINGEN

  1. Is alle (?!) asbest verwijderd… Of was al het nog zichtbare asbest tussen de groeiende bodembedekkers/het onkruid verwijderd? Wat brengt de toekomst MEER dan de tunnel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *