RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

M4H: EERST ROTTERDAMSE WIJK MET TOTAAL PARKEERVERBOD

ROTTERDAM- In de nieuw te ontwikkelen wijk rond de Merwehaven in Rotterdam-West kunnen auto’s alleen parkeren in centrale mobiliteitspunten in de wijk, met daaraan gekoppeld een breed aanbod aan deelmobiliteit, maar ook voorzieningen, zoals een pakketservice, fietsenmaker of buurtsuper. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een masterplan opgesteld dat vandaag is aangeboden aan de gemeenteraad.

In de loop van 2024 starten naar verwachting de voorbereidende werkzaamheden, om nog in 2025 de eerste bouwactiviteiten te laten plaatsvinden. In de Merwehaven komen ongeveer 2.500 huur- en koopwoningen, in alle prijsklassen, en is er ruimte voor zo’n 30.000 m2 vloeroppervlak voor bedrijven voorzieningen zoals een basisschool en gezondheidscentrum. Daarnaast is er volop ruimte voor horeca en sport én komen er verbindingen met omliggende wijken.

3 reacties op “M4H: EERST ROTTERDAMSE WIJK MET TOTAAL PARKEERVERBOD

  1. Handig als je visite krijgt die van wat verder weg komen. Maar goed, weer een stapje opweg naar wat de extremistisch linkse beweging wil: verbod op particulier autobezit. Wel steeds meer mensen erbij halen, tegelijkertijd bezuinigen op openbaar vervoer én autobezit onmogelijk maken. Wanneer gaat er een eind komen aan dit destructie beleid.

    1. Er gaat een eind komen aan dit destructieve beleid als men die rode stip op de juiste plek zet in het stemhokje Aafje. De meeste klagers gaan niet stemmen dus hebben ze geen recht van spreken.

    2. Even terzijde ; Ik vond uw reactie over De Vijfsluizenflat-Wilhelminaflat inderdaad wel gepast , er zijn hier al jaren lang een aantal graaiers bezig de boel te verziekstralen en niets aan periodiek onderhoud doen . Vandaar dat vooral huurders met lekkende daken , verrotte kozijnen en tochtende woningen blijven zitten . De buitenkant verven en alles zo snel mogelijk doorverkopen is hun goal ……………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *