Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LUSTRUM WENNEKER CINEMA SCHIEDAM

wennekerpandSCHIEDAM- Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan komt de Wenneker Cinema in Schiedam met een Lustrum Top 5 en een Lustrum T shirt, te koop voorafgaand aan de filmvoorstellingen van het filmtheater.

De top 5 bestaat uit vijf opmerkelijke films, waaronder de Marathon. De hilarische film over een Rotterdamse vriendengroep die de garage van automonteur Gerard probeert te redden van de ondergang door gesponsord mee te doen aan de marathon.

De enige bioscoop in Schiedam is alweer vijf jaar gevestigd in het Wennekerpand. Bovendien bestaat de Stichting Filmhuis Schiedam ook 35 jaar. Wenneker Cinema ontstond nadat het filmhuis een ruimte betrok in het Wennekerpand aan de Vijgensteeg. Deze voormalige distilleerderij (op de hoek van het Groeneweegje) is een enorm groot pand met voldoende ruimte, dat sinds enkele jaren als cultuur-verzamelgebouw dienst doet voor diverse (volledig) gesubsidieerde organisaties .

Vorig jaar was een recordjaar voor Wenneker Cinema. In totaal kochten 14.253 mensen een kaartje bij de kassa: 5 % meer dan in 2014. Vooral Nederlandse films als Michiel de Ruyter deden het goed bij de Schiedammers, maar ook bij andere bioscopen goed scorende titels als Still Alice, Ventoux en Samba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *