Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LUKRAAK PARKEREN DEELSCOOTERS SCHIEDAM GAAT DOOR

SCHIEDAM- Het lukraak parkeren van deelscooters in Schiedam gaat door. Op het Bachplein in Groenoord zijn het ditmaal de huurders van het bedrijf GO Sharing die elke plek geschikt vinden om een scooter achter te laten. Zo staat een scooter overdwars achter een busje voor de parkeervakken. Een andere scooter staat gestald midden op het voetpad direct achter de bocht naast de flat aan de Mozartlaan. Op nog geen 50 meter afstand, bij de entree van de flat, is een parkeervak aangelegd, speciaal voor scooters en brommers. Hier is nog plaats voor zeker twee scooters.

Aanjager van het inzetten van het zogenaamde deelvervoer in Schiedam is wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks). Hij is niet perse ontevreden met het beeld van de vele deelscooters. Volgens de wethouder betekent dit alles dat de scooters ‘heel erg veel gebruikt worden’. Ooijevaar ziet dat als een heel goed teken voor de mobiliteitsopgave die Schiedam heeft.

Aanstaande dinsdag houdt de gemeenteraad een digitaal Stadserf over de nieuwe Mobiliteitsvisie. Tijdens dit Stadserf gaat het over keuzes op het gebied van parkeren, verkeersveiligheid, openbaar vervoer en een goede verkeerscirculatie. Wie het Stadserf (digitaal) wil bijwonen moet zich uiterlijk op maandag 14 september per e-mail aanmelden via griffie@schiedam.nl om een persoonlijke toegangslink toegestuurd te krijgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “LUKRAAK PARKEREN DEELSCOOTERS SCHIEDAM GAAT DOOR

  1. Simpel op te lossen door stadswachten ( in dit geval zinvol) een Mulder feit uit te schrijven. Er is een Mulderfeit wat hierin voorziet. Kan toch niet gebeuren dat voetgangers en overige weggebruikers op geen normale wijze de rijbaan of het trottoir kunnen gebruiken?

  2. De huurders van deze gorzensloepen blijken dus niet in staat om normaal zo’n ding ergens zonder overlast neer te zetten? De gegevens van de laatste huurder moeten toch bij de verhuurder bekend zijn, dus vette boete’s? Goed voor de gemeentekas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *