Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOS STELT OVERDRACHT HAVENKERK SCHIEDAM TER DISCUSSIE

SCHIEDAM- De verkoop van de Schiedamse Havenkerk aan projectontwikkelaar BOEi staat aanstaande dinsdag op de agenda van de Raadscommissie op verzoek van oppositiepartij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS). De partij is van mening dat de gemeente geen 650.000 euro uit zou moeten geven zodat een commercieel bedrijf evenementen kan verkopen in een ‘cadeau’ gekregen pand.

De Havenkerk aan de Lange Haven 72 wordt verkocht aan BOEi uit Amersfoort. De nieuwe eigenaar gaat in zijn exploitatie uit van de uitbouw van de Havenkerk als een evenementenlocatie. Het naastgelegen Bijbelhuis wordt ingezet voor ondersteunende functies, zoals horeca.

Tegelijkertijd met het instemmingsbesluit tot verkoop heeft het gemeentebestuur aan BOEi een meerjarige subsidie toegekend van 650.000 euro. De subsidie wordt onder meer ingezet voor de vervanging van de vloer van de kerk.

De gemeente heeft ooit de Havenkerk voor een gulden aan evangelist Johan Maasbach geschonken. De voorwaarde was dat hij het rijksmonument zou onderhouden. Toen het pand verpauperd was en de toren op instorten stond kocht de Stichting herstel Havenkerk het pand van Maasbach voor 850.000 euro. De gemeente legde er nog eens 250.000 euro bij voor herstelwerkzaamheden. Verder kwam er geld van het Rijk en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Na al die inspanning is het pand nog steeds niet geschikt voor gebruik.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “LOS STELT OVERDRACHT HAVENKERK SCHIEDAM TER DISCUSSIE

  1. De Gemeente had het in de eerste plaats nooit moeten verkopen aan Maasbach die er nog nooit ene flikker aan gedaan heeft! zon prachtig gebouw helemaal verpauperd en nu het redelijk opgeknapt is,zou het gewoon een soort van museum moeten worden zo dat de latere generaties een idee heeft hoe een kerk eruit zag nu alle kerken langzamerhand verdwijnen en er moskees voor in de plaats komen( wat ik al walgelijk vindt,maar dat is mijn persoonlijke mening).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *