WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOON NAAR WERK VOOR CWO VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een halfuurtje later als normaal, trapte CWO om 15.00 uur af bij Charlois. Vanaf de aftrap liet CWO zien wat het deze zaterdag van plan was, met goed voetbal de driepunten mee naar Vlaardingen nemen. Binnen een minuut had CWO op voorsprong kunnen komen als scheidsrechter van Vugt een overtreding op de rappe Taha Kadri in de zestienmeter had bestraft met een penalty. De scheids vond de overtreding te ligt en liet door voetballen. In de zevende minuut was het wel raak voor de blauwwitte helden. Via broertje Obeida Kadri kreeg Taha Kadri de bal in de zestien voor zijn voeten en kon hij de 0-1 binnen schieten. CWO had ook na de voorsprong het betere van het spel en had in minuut twaalf de voorsprong kunnen verdubbelen toen Rick van der Struis alleen op de keeper afging maar zijn schot eindigde net naast t doel. Zoals het wel vaker gaat bij voetbal, als jij de kansen mist, dan wordt er aan de andere kant gescoord. Na een lange pass van achteruit, kon de spits Celsius Grant, vanaf de rand zestien de bal snoeihard langs keeper Evora tegen de touwen schieten. CWO liet zich niet van slag brengen en bleef knokken voor iedere meter. In minuut 23 dacht Taha zijn tweede goal te maken, door een doorkopbal van Rick van der Struis binnen te tikken. Helaas stond hij buitenspel en ging het feestje niet door. Taha had t vandaag op zijn heupen en was een plaaggeest voor Charlois. In minuut 30 liet hij voor de derde keer de rechtsback zijn hielen zien en dit keer werd de overtreding in de zestien wel bestraft met geel en een penalty. Rick van der Struis ging achter de bal staan, maar schoot te zacht in waardoor keeper van Trijp de bal wist te stoppen. Beide ploegen bleven in rap tempo halve kansen creëren, echter niet te scoren. In minuut 40 was het even schrikken voor de blauwwitte helden. Keeper Evora zakte in de zestien in elkaar, nadat hij in het bijzijn van verzorger Henk Oudhollands over zijn nek was gegaan. Hij werd gewisseld voor Ian Slagboom. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg CWO loon naar werken, een lange bal van achteruit, werd door Rick van der Struis op waarde geschat en met wat geluk wist hij na een kluts de bal te bemachtigen en keurig binnen te schieten. Charlois kreeg hierna nog een mooie kans op de gelijkmaker, maar wist niet te scoren. Zo werd met een verdiende voorsprong van 1-2 het bakkie thee opgezocht.

In de tweede helft was het CWO dat de eerste kansen kreeg en in minuut 53 de voorsprong dacht te vergroten naar 1-3. Een snelle aanval werd door Obeida Kadri, na keurig terugleggen van Rick van der Struis, binnen getikt. Terwijl de spelers van CWO juichend elkaar besprongen, was het de grensrechter van Charlois, die roet in het eten gooide. Hij vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter nam dit over. Charlois gaf de moed niet op en zette onze blauwwitte helden onderdruk. In de 56 minuut schopte Thurston Brasdorp ongelukkig over de bal heen, de bal viel voor de voeten van Dario Olaya, die dit buitenkansje niet voorbij liet gaan en de 2-2 binnenschoot. Beide ploegen bleven de aanval zoeken, maar de keepers deden hun werk. In minuut 68 was het wederom CWO dat op voorsprong kwam, Jeroen van der Swaluw wist vanaf rechts door te breken en de bal laag voor te zetten op Taha Kadri. Hij schoot CWO op een 3-2 voorsprong. Charlois zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren, hierdoor kreeg CWO via de broertjes Kadri nog mooie kansen om de voorsprong te vergroten, echter de scherpte was er voorin niet meer. Charlois bleef het proberen, maar keeper Ian Slagboom liet zich van zijn beste kant zien en hield met zijn verdediging het doel schoon. Zo pakte CWO eindelijk na drie prima voetballende potjes, de volle winst en kon zij drie punten meenemen naar Vlaardingen.

Opvallend deze zaterdag:

– De strijdlust van onze blauwwitte helden;

– De positief coachende rol van vader Ed naar aanvoerder Jimmy;

– De voorspelende blik van Jan Budel, hij wist dat we gingen winnen;

– De Dextro van verzorger Henk. Er gaan geruchten dat deze over de datum was, vraag maar aan keeper Evora.