Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOKAAL ONAFHANKELIJK SCHIEDAM: EXTRA WONINGEN VOOR VLUCHTELINGEN

SCHIEDAM- Het Schiedamse raadslid Arie Villerius (LOS, Lijst 10) zet vraagtekens bij het voornemen van het Kabinet om vanaf 2024 100.000 woningen extra te bouwen. Villerius deelt een Tweet met de vraag: ‘Zijn deze woningen voor eigen volk of voor vluchtelingen?’

LOS is al 4 jaar kritisch op het met voorrang toewijzen van sociale huurwoningen aan vluchtelingen. Dankzij LOS werd toenmalig wethouder Fahid Minhas (VVD) gedwongen alsnog inzage te geven in het huisvestingsbeleid voor vluchtelingen. Daardoor werd onder meer duidelijk dat Schiedam interesse heeft in de mogelijkheid om huishoudens rechtstreeks vanuit het buitenland op uitnodiging naar Nederland te halen. Er werd door Minhas naar mogelijkheden gezocht om nieuwbouwwoningen aan vluchtelingen toe te wijzen. Vooral seniorenwoningen worden beschouwd als geschikt voor de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam.

Komende week kunnen alle Schiedammers die moeite hebben met dit beleid op LOS stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Om te mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen moet u 18 jaar of ouder zijn, in Schiedam wonen, en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht. Voor het stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. U krijgt uw stempas thuisgestuurd. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

1 reactie op “LOKAAL ONAFHANKELIJK SCHIEDAM: EXTRA WONINGEN VOOR VLUCHTELINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *