Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOCKDOWN: RET DRAAIT NETTOVERLIES VAN 11,4 MILJOEN EURO

SCHIEDAMN– Het aantal reizigers bij de RET is afgenomen met 46%. De vervoerder draait over 2020 een nettoverlies van 11,4 miljoen (tegen 5,8 miljoen winst in 2019).

Handhaving van de mondkapplicht RET.
De eerste maanden van 2020 verliepen voor de RET goed: reizigersaantallen bleven groeien en klanten waardeerden het bedrijf voor het eerst met een 8. Maar toen de crisis losbarstte (doordat het kabinet Rutte III Nederland in een lockdown stortte), zakte het aantal reizigers in één klap weg naar 15-20% van de gebruikelijke aantallen.

Ondanks de tegenslagen bleef de RET investeren in het reizen van de toekomst. Het bedrijf bereidde samen met diverse partners de aanbesteding van een landelijk MaaS-platform voor, trof voorbereidingen voor het nieuwe OV-betalen (o.a. met de bankpas) en bestelde 42 nieuwe zero emissie bussen.

De vervoerder volhardt ook in het uitdragen van het coronageloof door het versnellen van de drukte-indicator in de RET Reisplanner en Real Time App, de samenwerking met aanbieders van deelscooters en -fietsen en het spreiden van reizigersstromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *