Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOCKDOWN: INVLOED MENTALE GEZONDHEID JEUGD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het minder zien van vrienden (vanwege de lockdown en de noodverordening) heeft invloed op het leven van jongeren in Schiedam, blijkt uit gegevens die de gemeente heeft verzameld over de mentale gezondheid. Bij de uitvraag werd neutraal geantwoord op de mate waarop jongeren zich minder blij of alleen voelden. Voor wat betreft het behoud van structuur in het dagelijks leven waren er wisselende ervaringen.

In de gezondheidsmonitor 2020 zit ook een vraag over verandering op het gebied van leefstijl, mentale gezondheid en bijvoorbeeld de financiĆ«le situatie. Op z’n vroegst kan de gemeente eind dit jaar een globaal beeld geven van die uitkomsten.

Momenteel beschikt de gemeente Schiedam nog niet over onderzoeksresultaten die bevestigen dat vooral jongeren problemen ondervinden van de lockdown. Wel worden er door professionals signalen afgegeven.

In 2019 heeft de GGD-Rotterdam Rijnmond de jeugdmonitor onder 2e en 4e klassers uitgevoerd. Uit deze resultaten blijkt al dat jongeren uit de vierde klas hun gezondheid minder goed ervaren dan in 2015. In de nieuwe beleidsplannen van de gemeente neemt men daarom ook op om de dagelijkse druk op jongeren te verminderen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “LOCKDOWN: INVLOED MENTALE GEZONDHEID JEUGD SCHIEDAM

  1. och och wat zielig toch die jongeren, nooit geleerd hun eigen verstand te gebruiken voor andere bezigheden dan achter elkaar aanhollen en op je mobiel te kijken. dat de tijd van alles mogen en kunnen tijdelijk (hopen we) voorbij is dringt kennelijk nog niet tot die jongeren door.
    Vraag aan je ouders of grootouders hoe het was zonder mobieltje, computer etc. en hoe zij zich vermaakten zonder dit alles

  2. Die jeugd zal weinig last hebben van een lockdown. Sommigen zitten zo lang met hun neus in een mobieltje dat de lockdown voorbij is eer ze weer om zich heen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *