Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOCKDOWN BEDREIGT PLANNEN TOERISME SCHIEDAM

SCHIEDAM- De plannen voor de bevordering van het toerisme in Schiedam zijn onzeker als gevolg van de lockdown en de daardoor veroorzaakte crises. Zeker is dat de geschatte opbrengst van 79.145 euro aan toeristenbelasting lager zal uitvallen. Dat valt op te maken uit de stukken van de gemeente.

Hoe groot de uiteindelijke schade is valt lastig in te schatten. Dit is geheel afhankelijk van de ontwikkeling van de lockdown en de hieraan gekoppelde maatregelen. Ook speelt mee de vertraging van de opening van hotel Van der Valk. Wel is de verwachting dat de Nederlander de vakantie in eigen land doorbrengt, wat een positief effect kan hebben.

Het toerisme zal de rest van het jaar, en mogelijk ook begin volgend jaar, wellicht nauwelijks of langzaam op gang komen. Ook is het niet doorgaan van de Branderfeesten in de binnenstad en andere evenementen heel onzeker. Daarnaast is het de vraag hoe de zakelijke markt zich ontwikkeld.

De huidige activiteiten kunnen nog wel binnen de bestaande middelen worden doorgezet. Het verder versterken van de toeristische infrastructuur is dan op korte termijn niet mogelijk, omdat aanvullende inkomsten ontbreken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *