Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LOCATIEKAART TÉGEN VESTIGING NIEUWE COFFEESHOP SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam komt met een locatiekaart waarop wordt aangegeven waar vooral geen nieuwe coffeeshop wordt toegestaan. De kaart wordt onderdeel van een nieuwe procedure om een nog altijd beschikbare coffeshopvergunning uit te kunnen geven. Dat maakt burgemeester Cor Lamers (CDA) bekend na de mislukte procedure waarbij eerder dit jaar alle aanvragers naast de Schiedamse coffeeshopvergunning grepen. Lamers: “Wij hebben het voornemen om de procedure te herstarten, maar nu met een nog duidelijker presentatie van de locaties waar het in ieder geval niet kan.” Schiedam heeft al ervaring met een locatiekaart voor bordelen.

Lamers: “Het blijft het eigen initiatief van de ondernemer om met een locatievoorstel te komen, maar we willen nog meer dan in de eerste procedure vooral op de kwaliteit van coffeeshophouders gaan selecteren, want we willen een ervaren exploitant, maar meer dan de helft van de aanvragers bestond uit starters.”

Burgemeester Cor Lamers (CDA): “Ik kan u vertellen dat de inschrijfprocedure helaas niet tot een positief resultaat heeft geleid. Geen van de aangedragen locaties bleek geschikt. Dat is wel bijzonder, omdat de criteria waaraan men moest voldoen van tevoren ruimschoots bekend waren: afstandscriteria naar gevoelige objecten, scholen, kinderdagverblijven, kerken, noem maar wat op.”
Een deel van de aanvragers voor de coffeeshopvergunning ging ook gelijk over op de aanvraag van een omgevingsvergunning, met alle gevolgen vandien. Lamers: “ Dat was helemaal geen indienerseis Dat hebben we zelfs feitelijk ontraden. Doe dat pas op het moment dat je uitgeselecteerd bent. Het leiden vervolgens tot een heleboel ruis in de de diverse wijken, zoals het Rubensplein, in Groenoord en rondom het oude Raadhuis in Kethel.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *