RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LIQUIDATIEVERDACHTE (20) MAASSLUIS NOG MAANDEN IN VOORARREST

MAASSLUIS- Cleiton M. (geboren te Praia-Kaapverdië) uit Maassluis moet in zijn cel blijven in de Penitentiaire Inrichting Dordrecht. De 20-jarige verdachte zou de dader zijn van een liquidatie op zondagavond 22 mei omstreeks 23.25 uur aan de Nassauhaven in Rotterdam-Feijenoord. De raadsvrouw van M. vindt dat haar client het onderzoek best in vrijheid kan afwachten, omdat stukken in het strafdossiers nog altijd ontbreken.

De rechter heeft de inhoudelijke behandeling van de strafzaak gepland staan op 30 en 31 mei 2023, met een kleine slag om de arm vanwege de beschikbaarheid van een beveiligde zaal op beide dagen. De ernstige bezwaren zijn nog steeds aanwezig en de verdenking dat hij betrokken is geweest bij het voorbereiden van een strafbaar feit.

De camerabeelden van onder meer cameratoezicht op de Mathenesserweg in Rotterdam-West en een filmpje van de liquidatie zijn inmiddels in handen van de rechter, maar de camerabeelden van het Argos tankstation en een compilatie van de camerabeelden ontbreken nog. Ook de beelden van het in brand steken van een BMW zijn van belang.

De zaak draait onder meer om het veelvuldig contact van M. met een medeverdachte. Uit tapgesprekken blijkt dat door M. is gesproken over een schietpartij, met uitlatingen als ‘klaarmaken’ en ‘telefoon uit’. De telefoon van M. straalde, ten tijde van het ten laste gelegde feit, zendmasten aan in de onmiddellijke omgeving van de plaats delict en de plaats waar de uitgebrande BMW is aangetroffen. Er is telefonisch gesproken over het bewijs in deze zaak.

Op 22 mei 2022 is op de Feijenoordkade (Jalsonstraat) in Rotterdam, door de inhoud van een jerrycan in een BMW te legen en een met vuur aangestoken fakkel in de personenauto te gooien, de vluchtauto in brand gestoken. Bij deze BMW is een handschoen aangetroffen met DNA dat matcht met dat van M. Op de plaats delict is ook een huls aangetroffen met het DNA van de verdachte. Bovendien bestaat een filmpje van een getuige waarop is te zien dat de linkshandige dader in de BMW stapt, die even later uitgebrand wordt aangetroffen. M. had op dat moment een geblesseerde pols.

M. zelf vindt dat niet alle tapgesprekken goed zijn uitgelegd. Hij heeft de rechter laten weten dat hij is aangehouden door agenten in burger. M. was op dat moment samen met drie kinderen en die hebben daar nog steeds last van, beweert hij. Zijn geld is in beslag genomen, terwijl hij de huur moet betalen. Daar moet een oplossing voor komen. Invrijheidstelling zou die oplossing zijn, vindt M.

De meldkamer van de politie ontving op 22 mei vorig jaar meerdere verontrustende meldingen omtrent een schietpartij. Het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team bekommerde zich om het slachtoffer, die nadien aan zijn verwondingen is overleden op de Nassauhaven.

2 reacties op “LIQUIDATIEVERDACHTE (20) MAASSLUIS NOG MAANDEN IN VOORARREST

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.