WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LINTJESREGEN IN BURGERZAAL STADHUIS ROTTERDAM

ROTTERDAM- Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) reikte vanaf 10.00 uur namens Koning Willem-Alexander de Koninklijke onderscheidingen uit van de jaarlijkse Lintjesregen. De Lintjesregen is een publieke waardering van de inzet van mensen voor de samenleving. Mensen die jaren hard hebben gewerkt voor anderen, vaak naast een vaste baan en op vrijwillige basis.

Dit jaar ontvingen 40 inwoners van Rotterdam een Koninklijke onderscheiding. In totaal zijn 24 mannen en 16 vrouwen onderscheiden. De burgemeester reikte 2 keer Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit, 13 keer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, 24 keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 1 keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau met Zwaarden.

Ook ontvingen twee inwoners van andere gemeenten hun lintje uit handen van Aboutaleb. Hun verdiensten vinden plaats in Rotterdam, vandaar dat de uitreiking in het Rotterdamse Stadhuis plaatsvond. Het gaat om twee benoemingen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast kreeg één Rotterdammer juist zijn lintje in de gemeente Lansingerland. Hij is vanwege zijn verdiensten in Lansingerland daar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Twee mensen konden vanmorgen niet aanwezig zijn bij de uitreiking in de Burgerzaal. Zij ontvangen hun Koninklijke onderscheiding op een later moment. Aboutaleb heeft hen beiden vooraf wel al telefonisch geïnformeerd en gefeliciteerd.

Tot slot had de burgemeester nog een verrassing voor alle gedecoreerden. Zij mogen als gast van de burgemeester op Koningsdag samen met 1 introducé in een speciaal vak direct langs de route staan die de Koninklijke familie aflegt.

Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Er zijn zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.

2 reacties op “LINTJESREGEN IN BURGERZAAL STADHUIS ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *