Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LIESBETH LIST DOOPTE EERSTE FLUISTERBOOT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Wijlen Liesbeth List doopte in het jaar 2000 de eerste fluisterboot van Schiedam: Aleida. Mari Dingenouts, oud-bestuurder van de Stichting Rondvaarvaartboten, brengt de doop graag nog eens in herinnering. Dingenouts: ‘Met de toenmalige voorzitter Adri Reijnhout en penningmeester De Jager hebben we haar ontvangen en begeleid bij het dopen en de rondvaart erna. Het was een mooi feest in Schiedam. De rondvaartboot is er nog steeds.’

Zangeres Liesbeth List overleed afgelopen woensdag op 78-jarige leeftijd in haar woonplaats Soest. In 2017 maakte Liesbeth bekend dat ze stopte met optreden, omdat ze leed aan een vorm van dementie.

In 1962 trad Liesbeth voor het eerst op in televisieshows. Hier kwam Liesbeth in aanraking met de zanger Ramses Shaffy waar ze later grote successen mee boekte. Met de zanger behaalde ze een grote hit met Pastorale. 

List werd in haar carrière meerdere malen bekroond met prijzen. Zo won ze twee Edisons, een Gouden Harp en de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. Ook werd ze gekroond in de Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *