Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LIBANON LEVERT VERDACHTEN DRUGSHANDEL UIT

ROTTERDAM- Libanon heeft zaterdag twee mannen van 60 en 41 jaar, die worden verdacht van internationale drugshandel, uitgeleverd aan Nederland. De twee zijn met een defensievliegtuig opgehaald en onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee overgebracht naar Nederland.

De Nederlanders konden in april worden aangehouden in nauwe samenwerking van het Landelijk Parket, de Landelijke Recherche en de Libanese autoriteiten. Zij zijn vermoedelijk betrokken bij grootschalige internationale cocaïnehandel.

De verdenkingen tegen de mannen zijn ontstaan vanwege onderschepte, versleutelde berichten van Sky ECC. De 60-jarige verdachte is vermoedelijke betrokken bij de invoer van 370 kilo cocaïne in 2020. Deze zending raakte vermist en werd uiteindelijk in oktober 2020 in beslag genomen in een supermarkt in Duitsland.

De 41-jarige verdachte wordt in verband gebracht met zendingen van 750 en 840 kilo cocaïne die in 2021 in de havens van Antwerpen en Rotterdam zijn onderschept.

De verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

1 reactie op “LIBANON LEVERT VERDACHTEN DRUGSHANDEL UIT

  1. Haha, die Libanezen hebben natuurlijk geen zin in die hoge detentiekosten en denken, laat die stomme bemoeizieke Hollanders ze maar ophalen en voor plm. 500,- per dag opvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *