WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEZING PARIJS 1900 IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Kunsthistorica Willy Atema geeft op donderdag 12 februari in KADE40 de lezing Parijs! 1900. Een uitgebreide verkenning van de kunst en cultuur uit deze periode toegelicht met prachtig beeldmateriaal en bijzondere wetenwaardigheden over de kunstenaars en denkers uit die tijd.

Parijs, dé hoofdstad van het Europese artistieke leven, het centrum van het Belle Époque. Tijdens de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs, een immense exotische bazar, werden de behaalde successen in de voorbije eeuw gevierd. Voor het eerst in de geschiedenis werden daarvan filmopnames gemaakt, met dank aan Thomas Edison.

Het bloeiende uitgaansleven, de mode en natuurlijk roerden zich ook de beeldend kunstenaars (Cézanne, van Gogh, Gauguin, Matisse, Picasso). De 19e eeuw gaf een groot aantal stijlopeenvolgingen te zien (classicisme, romantiek, realisme, ‘Barbizon’, impressionisme, symbolisme tot art nouveau) met voor de toenmalige beschouwer schokkende schilderijen. En dans! Met Vaslav Nijinsky van Diaghilev‘s Ballets Russes!

De lezing gaat met heel veel beeldmateriaal in op deze fascinerende eeuw.

Lezing Parijs! 1900
Donderdag 12 februari van 19:30 tot 21:30 uur
KADE40, Westhavenkade 40
toegang €7,50, kaartverkoop online en aan de deur
reserveren via www.kade40.nl