Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEZING OVER BEGRAAFPLAATS

NAALDWIJK- Op dinsdag 23 maart, van 20.00 – 21.30 uur organiseert Natuurlijk Delfland een zoomlezing over de begraafplaats Dijkweg in Naaldwijk. Vraag de code aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com

De begraafplaats staat op de nominatie om ontruimd en afgegraven te worden. Daarmee verdwijnt zichtbare geschiedenis en een plek om tot zelf tot rust te komen. Een groene plek in het versteende centrum van Naaldwijk, een belangrijke verbinding in de groenstructuur, met zeldzame soorten en een karakteristieke biodiversiteit. Natuurlijk Delfland en andere organisaties zien dit als groot verlies. Juist nu zijn deze kleine groene parels belangrijk.

Kom meer te weten over de plek van de begraafplaats en de geschiedenis. Wat zijn de (natuur)waarden en waarom zijn die van belang? Waarom is deze begraafplaats belangrijk voor de omgeving? En wat gebeurt er om de begraafplaats te behouden!

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2021 het thema Zaaien en Maaien

Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging en ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon en Floron.

Meer informatie is te vinden op de website: delfland.knnv.nl

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je rust, ruimte en inspiratie vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats Thijsseweg 11 is het 10 minuten lopen. De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *