WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEVENSVERHALEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Mensen met een psychiatrische achtergrond krijgen een podium in Buurtcentrum De Hooftzaak in Maassluis. Deze ervaringsdeskundigen vertellen over hun weg naar herstel: hoe zij hebben geleerd om te gaan met ingrijpende gebeurtenissen en zo hun leven weer vorm en inhoud hebben gegeven. Luisteren naar een bijzonder levensverhaal werkt inspirerend en motiverend. U kunt er naar luisteren op donderdag 25 augustus.

Patricia van Lingen, activiteitenbegeleider in het buurtcentrum, legt uit waarom het delen van herstelverhalen belangrijk is: “In het openbaar open zijn over wat je in je leven hebt meegemaakt en vooral hoe je daarmee om bent gegaan, werkt bevrijdend en kweekt begrip. Bovendien zet het vaak een kettingreactie in gang: toehoorders kunnen er zelf ook kracht en hoop uit putten: ‘wat hij kan, kan ik ook’! Wij hebben al eens eerder zo’n avond gehouden en dat leverde bijzondere verhalen en mooie ontmoetingen op. Dat willen wij nu met zo veel mogelijk mensen delen.”

Vier ervaringsdeskundigen krijgen tijdens deze avond de gelegenheid om hun herstelverhaal te vertellen. Na afloop van elk verhaal wordt een muziekstuk gedraaid, dat voor de spreker van waarde is geweest tijdens diens herstelproces.

Aan het eind van de avond kunnen mensen met elkaar in gesprek gaan.

Wie bij deze bijzondere avond aanwezig wil zijn, is op donderdag 25 augustus vanaf 18.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Buurtcentrum De Hooftzaak, P.C. Hooftlaan 11A in Maassluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *