WATERWEG ACTUEEL

IN LENTE RECHTZAAK VERDACHTE VLAARDINGERS PEILZENDER

IN LENTE RECHTZAAK VERDACHTE VLAARDINGERS PEILZENDER

SCHIEDAM- Het Openbaar Ministerie (OM) Oost Nederland verwacht ‘ergens in het voorjaar’ de rechtszaak tegen de twee Vlaardingers die worden verdacht van het plaatsen van een peilzender onder de auto van de echtgenoot van de Schiedamse oud-burgemeester Wilma Verver. Dat zegt een woordvoerder van het OM in Arnhem.  Het OM wil over de zaak inhoudelijk nog niets zeggen. “Wij komen op zitting met het verhaal”, aldus de woordvoerder.

Als opdrachtgever voor plaatsing van de peilzender is Richard Breugem in beeld bij justitie. Bij een zelfmoordpoging raakte Breugem zwaargewond. Voor het OM aanleiding hem niet te vervolgen. Volgens de woordvoerder van justitie was zijn aandeel in de zaak bovendien ‘gering’. Over de exacte toedracht van de mislukte zelfmoord doet het OM geen uitspraak. Er wordt ontkend noch bevestigd dat het langslepend conflict tussen Breugem en Verver de directe aanleiding is.

Aannemersbedrijf Van den Tempel, waar Breugem nog altijd op papier directeur is, reageert niet op herhaalde verzoeken om een toelichting.

Verver en Breugem hebben een al jaren slepend conflict over diverse niet betaalde rekeningen voor een verbouwing aan de woning van de Ververs in Schiedam. Na het privéfaillissement van de oud-burgemeester hielden de Ververs zich onvindbaar, maar door de peilzender is het stel getraceerd.

Webradio Torpedo

februari 12th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *