RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEGITIMATIEPLICHT BUREN VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

Door de hoge asielinstroom loopt de controle van de identiteit van asielzoekers niet goed. De manier waarop de identiteit wordt vastgesteld, is beperkt en mogelijk ontoereikend. De Inspectie Veiligheid en Justitie waarschuwde daarvoor in november. Doordat de overheid niet zeker weet wie de persoon en zijn of haar achtergrond is, kan dat risico's opleveren voor de verdere behandeling van de asielaanvraag. Bij ongedocumenteerde asielzoekers wordt niet wordt doorgevraagd naar de exacte herkomst, zo stelde de Inspectie. Een medewerker merkt over de echtheid van documenten op.
Door de hoge asielinstroom loopt de controle van de identiteit van asielzoekers niet goed. De manier waarop de identiteit wordt vastgesteld, is beperkt en mogelijk ontoereikend. De Inspectie Veiligheid en Justitie waarschuwde daarvoor in november. Doordat de overheid niet zeker weet wie de persoon en zijn of haar achtergrond is, kan dat risico’s opleveren voor de verdere behandeling van de asielaanvraag.
Bij ongedocumenteerde asielzoekers wordt niet doorgevraagd naar de exacte herkomst, zo stelde de Inspectie.

SCHIEDAM- De direct omwonenden  van de beoogde vluchtelingenopvang in Schiedam-Nieuwland moeten zich verplicht legitimeren om deel te kunnen nemen aan de inloopinformatiedag die vrijdag wordt georganiseerd door de gemeente. Dat staat in de brief die exact 622 buren van de opvanglocatie aan de Willem Passtoorsstraat 5 dinsdagmiddag hebben ontvangen.

In het schrijven  van de burgemeester wordt de buren duidelijk gemaakt dat zij alleen op vertoon van de brief en een  identiteitsbewijs worden geïnformeerd. ‘De inloopinformatiedag organiseren we namelijk uitsluitend voor omwonenden’, staat geschreven. Daarnaast wordt bij binnenkomst gevraagd om een mailadres: ‘Zodat we u goed op de hoogte kunnen houden’.

Er zijn aanstaande vrijdag drie blokken van telkens twee uur: van 10.00 uur tot 12.00 uur, van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Op die tijden kunnen de omwonenden  met brief en ID ‘gewoon binnenlopen’. (‘De ingang bevindt zich naast de oude gymzaal, achter het zwarte hek’).

Zie ook:  50 vluchtelingen naar Schiedam.

Asielzoekers Maassluis werkloos.

Brief vluchtelingen Schiedam.

Promotiecampagne voor vluchtelingen Schiedam.

Weer geheime bijeenkomst vluchtelingen Schiedam.

 

 

4 reacties op “LEGITIMATIEPLICHT BUREN VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

  1. Homoseksuele asielzoekers worden in vluchtelingenkamp Heumensoord stelselmatig bedreigd en gepest. Bedden worden met opzet nat gemaakt en besmeurd met etensresten en uitwerpselen. Ook zijn kleren in brand gestoken of gestolen. Dat bevestigt belangenorganisatie COC aan De Gelderlander.

    1. Feit blijft dat bij zo’n exodus onmogelijk goed gescreend kan worden en het een EU plicht is haar eigen burgers te beschermen. Dan maar een tijdelijke Donald Trump zetten en eerst eens goed analyseren wat er wordt binnengehaald. De goedwillende helaas ten spijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *