Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEERLINGEN LIFE COLLEGE ZETTEN ZICH IN VOOR SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Een groep van 45 leerlingen van Lentiz | LIFE College in Schiedam heeft zich ingezet om de buurt wat schoner te maken. Met afvalprikkers, vuilniszakken en bezems gingen ze op pad rondom het Krajicekveld in Schiedam-Oost. De leerlingen maken deel uit van twee bij de school aangesloten projecten. Het voetbal-project van “Soccer School West” en het basketbal-project van de “YETS Foundation” sloegen de handen ineen om de gemeente te bedanken voor hun financiële bijdrage aan een internationale sportreis naar Reggio Emilia, in Italië.

Na het opruimen werd op het Krajicekveldje konden kinderen uit de buurt kennis maken met de verschillende projecten. Soccer School West organiseerde 5 tegen 5 voetbalwedstrijden terwijl aan de andere kant de YETS Foundation hun coaches inzetten om de aanwezige kinderen leuke basketbal-clinics te geven.

De projecten zorgden voor veel bekijks van de buurtbewoners en hun kinderen. Op en rond het veldje genoten op een gegeven moment 60 kinderen van een sportieve middag. Een verantwoorde manier om iets terug te doen voor een schitterend avontuur in Italië! Het mooie weer, veel lachende gezichten en kilo’s minder afval in de buurt zorgden voor een erg geslaagde dag.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *