WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEEGSTANDSVERORDENING VLAARDINGEN: ‘VOORLIEGEN EN AFSCHEPEN’

VLAARDINGEN- Het lijkt er sterk op dat de Vlaardingse gemeenteraad opzettelijk fout is geïnformeerd over de kosten voor de invoering van een Leegstandsverordening. Die indruk heeft de fractie Boers (fB). De twee lokale politici zijn groot voorstanders van het boetesysteem tegen lege winkelpanden.

Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) wordt door de fB niet geloofd met zijn de beantwoording van vragen inzake kosten, uren en doorlooptijden van een mogelijke leegstandsverordening. Volgens fB zijn de antwoorden van een schrikbarend erbarmelijk en bovenal meer dan ongeloofwaardig niveau. De Leede zou daarmee het beeld oproepen van het bewust voorliegen en afschepen van de gemeenteraad. FB: ‘Mocht deze verantwoording representatief zijn voor de onderbouwing van projecten, doorlooptijden, uren en kosten is het logisch dat er zoveel fout gaat en er al vele jaren sprake is van financiële problemen’.

De wethouder heeft in de beantwoording aangegeven dat hij voor een Leegstandsverordening voor Vlaardingen centrum een lijst moet aanleggen van winkelpanden. FB: ‘Betekent dit dat u als gemeente niet weet in welke straten en waar de winkelpanden zich begeven? Hoe doet u dit dan met OZB en andere gemeentelijke belastingen?’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “LEEGSTANDSVERORDENING VLAARDINGEN: ‘VOORLIEGEN EN AFSCHEPEN’

  1. Om maar eens te beginnen met de opmerking van fractie Boers, dat hij impliceerd dat de gemeente niet zou weten in welke straten zich winkelpanden zouden bevinden. Dat staat zo niet in de beantwoording, er staat, letterlijk want ik heb het nagelezen; “Als een Leegstandsverordening wordt aangenomen, dan moet er een lijst worden aangelegd en acuteel worden gehouden van panden waarvan de eigenaar heeft gemeld dat deze langer dan zes maanden leeg staan en van panden waarvan ambsthalve geconstateerd dat deze langer dan zes maanden leeg staan.” Dit is heel wat anders. Ik kan me best voorstellen dat voor administratie, registratie en overleg met eigenaren 1 fte nodig is, zeker de eerste 1 a 2 jaar. 60.000 lijkt veel maar dat is niet alleen salaris maar inclusief alle sociale lasten, de betreffend persoon krijgt misschien net iets meer dan de helft aan salaris. De 2de fte a 80k, kan ik niet helemaal plaatsen maar zeker de 3de fte a 80k die nodig is voor het maken van juridisch dichtgetimmerde beschikkingen om boetes ook daadwerkelijk uit te schrijven en weet bijna zeker dat eigenaren deze altijd zullen aanvechten wat nu eenmaal tijd en kosten met zich meebrengt. Tja ICT kosten ad 100k voor het opzetten hiervan dat ook alles goed geregistreerd is, kan ik me helemaal voorstellen. Al met al denk ik dat de 300k aardig in de buurt zitten van de kosten die dit de eerste 2 a 3 jaar zal gaan kosten en of dit opweegt tegen de boetes die er gebeurd gaan worden? Ik heb geen idee daar ik geen idee heb hoe hoog de boets zullen worden. Misschien dat Ron Boers ons dat kan vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *