RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEEGSTANDSVERORDENING SCHIEDAM: 20 PANDEN OPGEVULD

SCHIEDAM- De leegstand in de binnenstad van Schiedam is afgenomen van 25,9% in augustus 2017 naar 19,5% in mei 2018. Een jaar na invoering van de leegstandsverordening zijn twintig panden weer in gebruik genomen met een commerciële functie (winkel, horeca, persoonlijke of zakelijke dienstverlening).

Voor drie eigenaren (vier panden) loopt op dit moment een boetetraject in verband met het niet melden van een leegstaand pand ( langer dan een half jaar leeg sinds invoering van de verordening of sinds eerste constatering) en is één traject in voorbereiding, betreffende vijf panden. Voor één traject is bezwaar aangetekend.

In vijf, op het oog leegstaande commerciële panden, bleek te worden gewoond (legaal of legaliseerbaar).

Met de invoer van de Leegstandsverordening is nog weinig ervaring in Nederland. Schiedam vervult hierin duidelijk een pioniersrol. Al in een vroeg stadium is daarom contact gezocht met de Provincie Zuid-Holland en het Kadaster. Het is belangrijk de ervaringen, die zijn en worden opgedaan, te
verwerken in de standaardverordening en te kijken of het mogelijk is ervaringen op andere manieren te verwerken en/of mee te geven aan andere gemeenten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *