Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEEFBAAR VLAARDINGEN: STOP ‘HEY, PSST, MEISJE’

VLAARDINGEN- Leefbaar Vlaardingen pleit, bij monde van fractievoorzitter Ivana Somers, voor maatregelen tegen straatintimidatie, bij voorkeur via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Somers overweegt vandaag een eerdere motie alsnog van stal te halen met de voorlopige titel: ‘Pssst….. hey, pssst, meisje’.

Tot verbazing van Somers zou de politie niet beschikken over cijfers van straatintimidatie in Vlaardingen. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat straatintimidatie al bij wet strafbaar is gesteld. “Misschien moet je er vrouw voor zijn, maar dat is ons burgemeester ook”, reageert Somers.

Verder stelt het college dat men in Den Haag bezig is met een voorstel om straatintimidatie bij wet te verbieden, maar dat vindt Somers te mager. Somers: “Vlaardingen heeft dezelfde grootstedelijke problematiek als Rotterdam en op dit dossier zullen wij niet echt afwijken. Rotterdam neemt maatregelen op in de APV vooruitlopend op het kamerbesluit . Wij verzoeken het college deze lijn te volgen en ook in Vlaardingen de APV aan te passen, zodat straatintimidatie aangepakt kan worden.”

Uit onderzoek door de Erasmus universiteit blijkt dat in een derde van de gevallen de intimiderende mannen of jongens van Marokkaanse afkomst zijn. Vrouwen en meiden worden bijvoorbeeld uitgescholden voor ‘hoer’, krijgen agressieve seksueel expliciete opmerkingen te horen, of worden een tijdje achtervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *