Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEEFBAAR VLAARDINGEN HOUDT TWIJFELS BIJ PASJESSYSTEEM

VLAARDINGEN- De invoering van het pasjessysteem op de ondergrondse containers in Vlaardingen kan voor problemen gaan zorgen. Leefbaar Vlaardingen wijst op de invoering van een soortgelijk pasjessysteem in onder andere Ridderkerk. Daar zou het mogelijk zijn (geweest) om het afvalcontainersysteem te kunnen openen met andersoortige pasjes, zoals een bankpas. Leefbaar vreest dat het voorkomen van illegale afvallozing door bedrijven in Vlaardingen hierdoor niet mogelijk is. Een investering in een pasjessysteem voor Vlaardingen zou niet alleen risicovol, maar zeker ook zonde zijn van het geld.

Het gemeentebestuur gelooft dat het dumpen van vuil naast ondergrondse containers in Vlaardingen stopt na het invoeren van een pasjessysteem. Volgens het Vlaardingse stadsbestuur laten alle gemeenten waar een containerpasjessysteem ingevoerd wordt in de beginfase (in het eerste half jaar) een stijging van het aantal bijplaatsingen zien, maar na verloop van tijd zou het aantal bijplaatsingen normaliseren en neemt af of verdwijnt zelfs helemaal.

Een proef in Schiedam-Oost heeft vorig jaar uitgewezen  dat het al dan niet inzetten van een pasjessysteem nauwelijks effect heeft op bijplaatsingen van vuilniszakken en het dumpen van grofvuil naast containers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *