RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEEFBAAR ROTTERDAM STEUNT ZERO EMISSIE ZONE

ROTTERDAM- Het huidige Rotterdamse stadsbestuur, onder leiding van Leefbaar, steunt de klimaat-hoax. Vanaf 2025 moeten daarom ook in Rotterdam alle nieuwe bestel- en vrachtauto’s in de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) uitstootvrij zijn. Voor bepaalde (eerder aangeschafte) auto’s is er tot 2030 nog een overgangsregeling.

De ZES-zone is een afgebakend gebied waarbinnen alleen emissievrije voertuigen zijn toegestaan. Het gaat om alle bestel- en vrachtauto’s die bestemd zijn voor het vervoer van goederen. Daarbij gaat het om auto’s die bijvoorbeeld gebruikt worden voor bevoorrading van winkels, kantoren en bouwplaatsen, de levering van pakjes aan consumenten en bedrijven, bestelauto’s van service- en verhuisbedrijven, maar ook om de lokale winkel, cateraar en bloemist die hun klanten bevoorraden.

De toegangseisen voor de ZES-zone zijn in lijn met de afspraken uit de nationale uitvoeringsagenda stadslogistiek. Daarmee ontstaat een uniforme toegangsregeling voor alle ZES-zones in Nederland.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

1 reactie op “LEEFBAAR ROTTERDAM STEUNT ZERO EMISSIE ZONE

  1. Lekkere leefbaar, als ik niet eens meer met een dikke diesel het centrum in mag. Er liggen wél cruiseschepen te stinken in die stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.