Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEEFBAAR HOEK VAN HOLLAND: ‘ZET DIE WINDTURBINES IN KRALINGSEBOS’

HOEK VAN HOLLAND- “Zet die windmolens maar in het Kralingsebos neer, bij de Julianalaan, bij de burgemeester.” Met die woorden maakt Peter Stok (Leefbaar) in de Gebiedscommissie in een keer duidelijk hoe hij aankijkt tegen de mogelijke komst van nog twee extra windturbines in Hoek van Holland. Stok: “We worden weer in het pak genaaid en ze pletteren alles maar in Hoek van Holland neer. Wat mij betreft gaan we dwarsliggen en ze kunnen de pot op in Rotterdam.”

Via een concept, voor een mogelijk advies aan het gemeentebestuur, is Stok duidelijk geworden dat men aan de Coolsingel probeert Hoek van Holland enthousiast te maken voor de plaatsing van nog eens twee windmolens naast het huidige aantal. Stok: “Nou, ik was pissed off dat ik het op die manier moest vernemen, omdat we totaal niet weten welke gevolgen dat voor de buitenruimte heeft. Ook niet op het recreatief product van Hoek van Holland. We hebben niet voor niets al eens geroepen dat we het afvalputje zijn van Rotterdam. ”

Ook bij de PvdA gaan de wenkbrauwen omhoog. Ton van Anraad (PvdA): “Het zal toch niet zo zijn dat twee windturbines, die aan deze kant van de Nieuwe Waterweg komen te staan, die nu onderdeel zijn van een veldonderzoek, dus nog helemaal niet in het stadium zijn van überhaupt doorgaan, dat die er nou bijgeflanst worden.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “LEEFBAAR HOEK VAN HOLLAND: ‘ZET DIE WINDTURBINES IN KRALINGSEBOS’

 1. Geloof me, linkse experimenten op energiegebied of vluchtelingengebied worden altijd in de tuin van de buren gedaan, nooit in de tuin van de belanghebbenden.

  1. GroenLinks en andere milieu wappies willen groene stroom? Lekker in hun achtertuin, niet in Hoek v Holland. Verziekt de hele horizon.

   Hetzelfde gezeik met, vliegvelden.
   Deze zijn er al jaren.
   Lekker dure huizen bouwen bij deze Schiphol en kleinere vliegvelden. Vervolgens actie comités oprichten, bezwaren en klachten indienen en huilie huilie doen, door lui die zelf zonodig een huis kochten bij een vliegveld. Maar wel lekker op vakantie met vliegtuig. Ik woon ook onder de aanvliegroute van 16 hoven, wist van kindsafaan dat het vliegveld er was en hoop nog 100 jaar. Ik blijf het machtig vinden die vliegtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *