Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEEFBAAR HOEK VAN HOLLAND WOEST OM VERBOD ZWARTE PIET

HOEK VAN HOLLAND- Er klinkt verzet vanuit de Gebiedscommissie Hoek van Holland tegen de aangekondigde subsidiestop voor sinterklaasactiviteiten met een echte Zwarte Piet. Vanmiddag is op het Rotterdamse stadhuis besloten tot een subsidiestop. Organisaties die Zwarte Pieten inzetten mogen geen subsidie meer ontvangen.

Peter Stok (Fractievoorzitter Leefbaar Hoek van Holland): “Ik kan mij voorstellen dat de Gebiedscommissie Hoek van Holland een pittige brief stuurt naar Rotterdam met de mededeling dat Hoek van Holland heel graag Zwarte Piet wil hebben. Het zal niet helpen met dit linkse college, maar niet proberen is niet geschoten, altijd mis.”

Afgelopen november verscheen de Goedheiligman nog met traditionele zwarte knechten in de Berghaven van Hoek van Holland. Het gemeentebestuur van Rotterdam liet daarop weten (nog) geen grip op de intocht in de badplaats te hebben, hoewel daar vanuit de gemeenteraad wel op werd aangedrongen. Dat bleek uit de vragen die werden gesteld door moslimpartij Nida in de Rotterdamse raad. Nida drong aan op een verbod van Zwarte Piet voor het volledige Rotterdamse grondgebied.

Het verbod kan rekenen op steun van: 50Plus, D66, Denk, GroenLinks, Nida, Partij voor de Dieren, PvdA en de SP in de Rotterdamse gemeenteraad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

21 reacties op “LEEFBAAR HOEK VAN HOLLAND WOEST OM VERBOD ZWARTE PIET

 1. Laat iedereen toch eens in zijn waarde ,als er behoefte is om in Hoek v.Holland de intocht ook met zwarte pieten te begeleiden waarom zoveel negativiteit hierover.
  Wie is dat kleine groepje tegenstanders dan dat alles maar de dienst uit wil maken hier in Nederland…….een stelletje oproerkraaiers die ook eens moeten na gaan denken over de al oude bewoners van ONS land die hier mee op en zijn en van deze traditie geen afscheid willen nemen.

  1. Het was ook heel lang traditie om Joden naakt door de stad te jagen en met rot fruit en groente te bekogelen, en dat moesten de slachtoffers van deze traditie nog bekostigen ook!

   Je zult je persoonlijkheid maar ontlenen aan dergelijke tradities…

   1. Zwets niet zo! Een dergelijke traditie heeft nooit bestaan.

    Hoekenezen ik zeg: heel veel succes met de actie voor behoud van het echte feest.. met ZWARTE PIETEN!

     1. Herstel, moet zijn ‘Jodenrace’, is uiteraard zo te vinden op onder andere Wkipedia. In de film Borat van Sacha Cohen komt deze europese volkse traditie overigens (uitvergroot) ook aan de orde.

  2. Inderdaad, Han van Leeuwen. Helemaal mee eens. Blijf lekker weg in november als Zwarte Piet je niet zint. Ik ga toch ook niet naar Keti Koti (dat zal straks wel weer gewoon doorgaan, niks 1,5 meter etc.)

 2. Zwarte piet BLIJFT in hoek van holland !!!
  Uitermate vies en smerig te noemen om onder dwang van subsidie-stop een kinderfeest te verbieden.
  Hoe ziek kun je zijn daar in die gemeenteraad!

 3. De hele discussie draait niet om discriminatie maar om gelijk krijgen van een paar individuen, het volgende ding om te zeiken is er al in de vorm van standbeelden en straatnamen, hoelang duurt het voordat achternamen aan de beurt zijn of enkel het wit zijn ter discussie wordt gesteld, dit is het huidige Nederland, diep triest, maar net als met de CORRONA wet onomkeerbaar.

  1. Stel: Er komt op 5 december straks een schip de haven binnenlopen met daarop nu eens geen verklede zielepoten, maar lui die je daarvoor van de kust hebt verdreven, en een paar uit Japan meegebrachte Samoerai. De opvarenden hebben hun eigen BOA’s bij zich en halen een groep mensen uit hun huizen die vervolgens door de meegebrachte Samoerai in stukken worden gehakt, waarbij de overige bevolking moet toekijken. Deze overblijvers worden voor het grootse deel gedeporteerd en de overblijvers worden door Stroomopwaarts MVS tot slaaf gemaakt om noodmuskaat en foelie te kweken. Bezittingen worden gejat en meegenomen om nooit meer terug te geven.

   Van de leidingggevende(n) van deze ‘heldendaden’ worden landelijk standbeelden opgericht waarmee uw kinderen, kleinkinderen en achter-kleinkinderen etc etc dag in dag uit worden geconfronteerd.

   Neerhalen en omsmelten, toch?

   1. Stel jij zou wel bij je volle verstand zijn, en geen psychiatrischgeval….of lijden aan het syndroom van Korsakov…

    Drank maakt meer hersencellen dood dan deugen kan goedmaken, sterker nog, het versterkt elkaar. Maar gefeliciteerd, jij bedrijft politiek over de ruggen van kinderen.

    Waar we het hier over hebben is een eeuwenoude traditie en behoort tot onze cultuur en het wordt helemaal niet beschermd door de overheid. Een droevige ontwikkeling waar ik woest om kan worden.

    Wat is het volgende Kick-out kerstman?

    Die lafbekken op de Coolsingel beloven een “kinderfeest voor iedereen”, maar uiteindelijk wordt het toch een “feest voor helemaal niemand”.

     1. Zoek jij eerst maar eens op wat de werkelijke oorsprong is van ons Sinterklaasfeest. De sinterklaastraditie stamt al van ver vóór de Trans-Atlantische slavenhandel. De kledij die de Zwarte Pieten dragen is de kledij van Spaanse edellieden uit de 16e eeuw. Ook hadden slaven doorgaans niet de beschikking over zware 24-karaats gouden oorringen.

      En als je dan toch bezig bent met opzoeken. Ga jij dan ook even om herstelbetalingen vragen in het Midden-Oosten? Niet alleen draaien de slavenmarkten daar op dit moment nog steeds volop, ook was de islamitische slavenhandel daar al zeker 700 jaar gaande voordat de Europeaan daarmee begon. En waar de Europeaan hem net zo snel afschafte als ze hem opstartten is slavenhandel vandaag de dag nog steeds gemeengoed in zowel het M.O. als Afrika(!). Dus cry me a river.

      Als we nooit meer zwarte Piet doen, wordt het homo-schoppen en trouwstoet-spugen dan ook afgeschaft. Nu het dierenleed dat lentehaas heet (voorheen bekend onder de denigrerende uitbuitingsnaam paashaas) nog afgeschaft krijgen, en ons land is af.

     2. https://nl.wikipedia.org/wiki/Projectie_(psychologie)

      Projectie is onder andere een term uit de psychologie. Van projectie kan sprake zijn wanneer men eigenschappen of emoties van zichzelf tracht te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan iets of iemand anders.

      De klassieke opvatting en uitleg van projectie is dat het een afweermechanisme is tegen negatieve emoties. Projectie neemt nervositeit weg over zaken die wij in onszelf niet graag erkennen, en worden aan andere mensen toegeschreven. Dit gebeurt vaak onbewust zodat het ego niet met deze zaken hoeft om te gaan. Het Jungiaanse begrip schaduw hangt nauw samen met het begrip projectie. Deze gevoelens die wij niet erkennen noemen wij onze schaduw. Door een negatief en subjectief gevoel (schaduwzijde) te projecteren op een ander, verlegt iemand als het ware een innerlijk conflict en daarmee ook de oorzaak.

      Nou is de gemiddelde inwoner van dit ‘Iran a/d Rijn’ waar het gezag door God boven de burger zou zijn geplaatst en bepaalde lieden zouden zijn voorbestemd voor de Hemel en daar bij leven alvast een voorschot op menen te moeten nemen (pre-destinatieleer), in ieder geval sinds de reformatie traditioneel een serviele conformist en imponeert daarbij niet zelden als eersteklas kontenlikker, iets dat men natuurlijk schaamtevol ontkent en daarom projecteert op een andere slaaf, een afro-slaaf. Wellicht daarom gaat men in november/december zwart geschminkt, kroes-pruik op, dik aangezette lippen, creooltjes in de oren, gekleed in een opzichtig pagepak…

     3. Xenofobepje

      Proef enkel agressie in uw antwoorden?
      Wat staat er nu?🤦🏽😜

      Mvg,

      Michaël

 4. Gewoon stoppen met heel de Sinterklaas viering. Eens was het leuk maar dat wordt het nooit meer dus waarom nog jaren doormodderen.

  1. Mee eens, of laat mensen die de debiele knecht willen uithangen van een roomse pederast dat lekker als zich zelf doen…

  2. Overal ter wereld heeft men vergelijkbare tradities waar een of ander zwart monster in voorkomt. Over Iran gesproken; hier ging deze bijvoorbeeld in het rood gekleed. In de 19-de eeuw bedacht onderwijzer Jan Schenkman dat het wel leuk was om een boze negerslaaf de rol van de bediende van Sinterklaas toe te bedelen. Deze negerslaaf veranderde daarna gaandeweg van karakter; van boze knecht tot enigszins debiele knecht en laatstelijk tot aardige kindervriend, maar het bleef een verbeelde neger-slaaf.

   Toentertijd stoorde niemand zi hieraan, tegenwoordig zijn er vele mensen die zich terecht aan de karikatuur Zwarte Piet en Blackface storen, en dan houd je er dus gewoon mee op, tenminste als je enig fatsoen in je donder hebt!,

 5. ik denk,dat meneer of mevrouw Sodenkamp vroeger een trauma heeft opgelopen in zijn/haar jeugd tijdens het vieren van sinterklaas en zwarte piet.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *