RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEDENGROEI ROLSTOELHANDBAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Na de succesvolle clinic rolstoelhandbal eind maart biedt Ventura in Schiedam de sport nu structureel aan een groep tijdelijk en permanent fysiek beperkte mensen.

Binnen vier weken na de clinic is een groep enthousiastelingen aan het trainen geslagen. Onder leiding van Maurice Poot van Rolstoelhandbal Westland wordt er op vrijdagen getraind op rolstoelvaardigheid, balbehendigheid en spelvormen.

Naast enkele geblesseerde spelers van de selectieteams hebben zich ouders van leden gemeld die na blessures in het verleden zijn gestopt met sporten. Nu de mogelijkheid zich voordoet om weer actief te sporten vanuit een rolstoel, hebben zij zich op deze breedtesport gestort. Daarnaast komen er aanmeldingen binnen van personen die permanent in een rolstoel zitten.

Als de huidige lijn wordt voortgezet, kan Ventura mogelijk in juni al een officieel team afvaardigen naar het Nederlands Kampioenschap. Het eerste wat volgt buiten de trainingen is echter een tweede clinic tijdens het Familie- & Vriendentoernooi op 25 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *