Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LEDEN FNV HAVENS: AOW VANAF 66 JAAR

SCHIEDAM- Meer dan 95% van de leden van FNV Havens steunt de inzet van FNV Havens in de discussie over de AOW-leeftijd. Dit blijkt uit het referendum dat FNV Havens onder haar leden heeft gehouden. Deze brede steun wordt gegeven door leden in alle leeftijdsklassen.

FNV Havens heeft de leden van FNV Havens via een referendum de mogelijkheid gegeven zich uit te spreken over de inzet van FNV Havens in de discussie over de AOW-leeftijd. FNV Havens vindt dat de AOW-leeftijd 66 jaar moet zijn en dat mensen in zware beroepen eerder met pensioen moeten kunnen. Dit standpunt werd in het voorjaar van 2017 al formeel vastgesteld op het havenwerkerscongres van FNV Havens. Landelijk wordt gesproken over “het bevriezen van de AOW-leeftijd”, wat inhoudt dat een stijging van de AOW-leeftijd in de toekomst niet uitgesloten is.

Om vast te stellen of de leden van FNV Havens bereid zijn het scherpere standpunt van FNV Havens los te laten, organiseerde FNV Havens een referendum. De uitslag daarvan laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

FNV Havens heeft werkgevers in de haven gevraagd om gezamenlijk op te trekken met FNV Havens om de partijen die landelijk onderhandelen over het pensioendossier ervan te overtuigen dat de AOW-leeftijd al te ver gestegen is. Werknemers in ploegendiensten (zware beroepen) hebben een kortere levensverwachting dan de gemiddelde levensverwachting van alle Nederlanders. Tegen de tijd dat havenwerkers 66 zijn, hebben ze er dikwijls al meer dan 45 havenjaren op zitten. Alleen al om die redenen moet de AOW-leeftijd niet verder stijgen. Werkgevers hebben daar eveneens belang bij.

Om de landelijk onderhandelende partijen duidelijk te maken dat deze inzet serieus is, zal FNV Havens in elk geval aansluiten bij de landelijke actiedag van 18 maart a.s. en roept FNV Havens haar leden op om tijdens de nachtdienst van 17 op 18 maart a.s. te staken. Op 18 maart overdag zullen leden van FNV Havens ook deelnemen aan de manifestaties die in de diverse regio’s worden georganiseerd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *