Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LATER BESLUIT OVER GESLOOPTE M.C.M. DE GROOTSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het grootste gedeelte van de aanvraag omgevingsvergunning voor de herontwikkeling van Parkweg-Midden in Schiedam ligt de komende zes weken ter inzage voor eventuele bezwaarmakers. Wat ontbreekt is het oostelijke deel van de plannen. Reden hiervoor is de verschuiving van de M.C.M. de Grootstraat in oostelijke richting, die eerder niet was voorzien. Dit deel van de plannen wordt daarom later dit jaar, mogelijk pas begin volgend jaar, aan de gemeenteraad aangeboden ter besluitvorming.

Er dreigt een financieel risico rond de sloop van een aantal flats en winkelpanden aan de Parkweg. De gemeente en de eigenaar van twee winkelpanden zijn het na bijna 2 jaar onderhandelen nog altijd niet met elkaar eens over de hoogte van de afkoopsom. Pandeneigenaar T.W.J.A. Engering vindt het verschil te groot tussen de door de gemeente geboden bedragen (gebaseerd op de rekenwijze die wordt gehanteerd in de onteigeningswet), maar de sloop van de winkelpanden moet uiterlijk 1 november beginnen.

Van alle bewoners uit het gebied die vanwege de sloop inmiddels allemaal zijn verhuisd blijft de overgrote meerderheid in Schiedam wonen. Bijna de helft van deze groep vond opnieuw een woning in Nieuwland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *