Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LARS MONNA WINT DE JEUGDPRIJS

De LIER- Op 14 november is de Jeugdprijs van RAVON (Reptielen, Amfibieën, Vissenonderzoek in Nederland) aan Lars Monna (16 jaar) uitgereikt voor zijn inspanningen bij de inventariseren van aal aan onze kust en zijn deelname aan de studiegroep Vissen van Natuurlijk Delfland.

Lars woont in De Lier en gaat met zijn vader naar deze activiteiten waar hij met heel plezier aan deelneemt.

Natuurlijk Delfland is een werkgroep van RAVON en feliciteert Lars met deze prijs. De belangrijkste activiteiten van Natuurlijk Delfland op het gebied van reptielen, amfibieën en vissen en water in het algemeen bestaat uit het overzetten van padden, inventariseren van vissen, het in kaart brengen van het waterleven en het adviseren over de aanleg en het beheer van poelen. In het komend voorjaar zal ook de ringslang aan de beurt komen.

Het doel van de studiegroepen is om met elkaar heel veel te leren van de natuur in onze omgeving. Je hoeft niet direct grote kennis van het onderwerp te hebben wel verwachten we een actieve deelname. Meer informatie bel Geert van Poelgeest, 06 – 33 00 17 42.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2020 is het thema Natuurlijk bouwen.

Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag) en Westland.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon en Floron. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het natuurhuis Het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je rust, ruimte en inspiratie vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats Thijsseweg 11, 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *