Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LANGER GEBRUIK JEUGDZORG SCHIEDAM OORZAAK KOSTENSTIJGING

SCHIEDAM- De begrotingsoverschrijding bij de jeugdhulp is niet te wijten aan meer zorgvragen of meer cliënten, maar aan de indicatieduur en – lengte per cliënt. Dat is de overtuiging van het gemeentebestuur van Schiedam. Men laat dat weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Volgens het stadsbestuur moet werk worden gemaakt van een juiste verwijzing en aansluiting. De noodzaak van verlenging van de zorg zou een afweging moeten zijn van de specialisten zelf.

Drie organisaties die actief zijn in de jeugdzorg kunnen rekenen op ruim 1,9 miljoen euro aan extra subsidie van de gemeente.

Het grootste deel van het bedrag gaat naar de Stichting Minters: 1.675.876 euro. Aan de Stichting CJG Rijnmond wordt een aanvullende subsidie toegekend van 18.703 euro. Voor de Stichting Enver is een aanvullende subsidie beschikbaar van 206.302 euro.

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Meerdere gemeenten moeten fors bezuinigen op zaken als het onderhoud van wegen en de bibliotheek, omdat de zorgtaken die zij erbij hebben gekregen veel duurder blijken dan begroot. De kostenstijging zit hem vooral in de toegenomen vraag naar jeugdzorg.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “LANGER GEBRUIK JEUGDZORG SCHIEDAM OORZAAK KOSTENSTIJGING

  1. Baantjescaroussel.

    Nederlandse kinderen zijn onbetwist de gelukkigste ter wereld.

    60% van kinderen in de jeugdzorg kampt met problemen die voortkomen uit de scheiding van hun ouders, of de permanente afwezigheid van de vader.

    Ja, zo simpel is het dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *