Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LANCERING WIKISCHIEDAM

SCHIEDAM- WikiSchiedam wordt vanmiddag gelanceerd door het Jenevermuseum en Stedelijk Museum Schiedam. WikiSchiedam is een nieuw digitaal platform waar verhalen, collecties en kennis over de stad verzameld worden. Bijzonder aan dit project is dat de Schiedammers zelf de Wiki gaan ‘maken’. Voorouders van veel Schiedammers waren bijvoorbeeld brandersknecht, zakkendrager, molenaar of distillateur. Dit zijn de mensen die de stad Schiedam gemaakt hebben tot wat het nu is en de musea willen samen deze verhalen vastleggen. Voor nu, maar ook voor later.
 
De komende tijd zullen daarom regelmatig verhaalmomenten op verschillende plekken in de stad georganiseerd worden, zodat de Schiedammers hun eigen verhaal of dat van een kennis, vriend of familielid kunnen komen vertellen. Uiteraard wordt dit verhaal dan op de juiste manier vastgelegd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *