Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LANCERING LESPAKKET TECK-BANEN

AMSTERDAM- Stichting FutureNL lanceert in de TekkieWorden Week van 16 tot 22 november het nieuwe gratis lespakket TekkieWijzer voor het voortgezet onderwijs. Dit lespakket laat jongeren interactief kennis maken met de nieuwste tech-profielen, tech-banen en -opleidingen. Jongeren ervaren en ontdekken de wereld van technologie en hun eigen plek daarin. Met behulp van de TekkieWijzer test komen ze erachter welk tech-profiel bij ze past.

De wereld verandert razendsnel door toenemende digitalisering. Een wereld waarin data de toekomst kan voorspellen, drones je pakketjes bezorgen en de digitale belastingaangifte opeens leuk wordt. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden.

De meest gewilde tech-beroepen van dit moment: Developer, Digital Designer, Growth Hacker, Data Scientist of Tech Support. En er zijn nog zoveel meer tech-beroepen.

Voor veel mensen is de wereld van technologie maar een ver van je bed show. Terwijl er in de toekomst steeds meer mensen nodig zijn voor tech-banen, in elke sector van de arbeidsmarkt! TekkieWijzer laat jongeren, in jaar 2 van het vmbo en 3 havo en vwo, nu al kennismaken met de wereld van tech zodat ze straks een autonome keuze voor hun toekomst kunnen maken.

In de TekkieWorden Week organiseert TekkieWorden in samenwerking met StartupAmsterdam en FutureNL tot wel 40 online proeflessen, bedrijfsbezoeken en expertsessies. Het programma van de TekkieWorden Week is te vinden op: https://tekkieworden.nl/tekkiewordenweek/ .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *