Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘LAGERE PARKEERTARIEVEN IN WINKELSTRATEN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam onthult binnenkort alle plannen met deelauto’s, lagere tarieven voor betaald parkeren in winkelstraten en verhandelbare parkeerrechten. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe mobiliteitsvisie ‘om de duurzame bereikbaarheid in Schiedam te bevorderen’.

Er zal ingezet worden op oplossingen die bijdragen aan het verminderen van de parkeerdruk in de wijken. Hierbij kan gedacht worden aan alternatieve vormen van (deel) mobiliteit. Een andere oplossing is nog steeds het invoeren van betaald parkeren en vergunningparkeren. Om te zorgen voor meer draagvlak, behoren aanpassingen van de tarieven voor (tweede) bewonersvergunningen en het vergunningsysteem tot de mogelijkheid. Het kort parkeren tegen een laag tarief in winkelstraten is ook een optie. Daarnaast wil Schiedam experimenteren met verhandelbare parkeerrechten, waarbij bewoners zelf de parkeerrechten onderling verdelen. Verder zal er geïnvesteerd worden in het verbeteren van parkeerproducten, zoals een digitale bezoekersregeling ter vervanging van de parkeerkraskaart. In de nieuwe mobiliteitsvisie zal dit alles verder uitgewerkt worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘LAGERE PARKEERTARIEVEN IN WINKELSTRATEN SCHIEDAM’

  1. Ze moeten overbewoning aanpakken en de bedrijfsauto uit de wijk halen
    En voor de bedrijf auto’s een speciale plek creëren

  2. Inderdaad bedrijfswagens uit de woonwijken geeft een significante verlichting van de parkeerdruk, en die andere rare plannen is alleen maar bedoeld om meer geld in het laadje van de gemeente te brengen, het lost niets op, en heb je genoeg geld dan is alles te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *