Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LACHGASVERBOD SCHIEDAM GAAT VERDER DAN KABINET

SCHIEDAM- Het lachgasverbod in Schiedam gaat verder dan de maatregelen waarmee het Kabinet komt. Dat constateert burgemeester Cor Lamers (CDA), vlak voor een unanieme gemeenteraad instemt met een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), om het Schiedamse verbod per 15 juli mogelijk te maken.

Lamers: “Inmiddels is bekend dat het Kabinet in beperkte mate lachgas wil gaan verbieden. Ik ben blij dat wij nu toch lokaal dit initiatief nemen, want wij hebben niet alleen het gebruik recreatief, maar ook de verkoop recreatief, aan banden gelegd. Het Kabinet maakt die stap niet. Dus wat dat betreft hebben we in dit voorstel het complete palet.”

De burgemeester heeft al aangekondigd om te gaan optreden tegen ondernemingen die op Schiedamse bedrijfsterreinen zijn gevestigd, met een groothandel in lachgaspatronen. Tot nu toe had Lamers daar nog geen juridische titel voor.

De vorige gemeenteraad heeft in december 2017 gevraagd om een onderzoek naar de mogelijkheden voor een verbod. De wens was om lachgaspatronen op de lijst van drugs te plaatsen, als onderdeel van de Opiumwet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “LACHGASVERBOD SCHIEDAM GAAT VERDER DAN KABINET

  1. Wat die foto betreft ; Is dit het resultaat van een stelletje Musulmannetjes die de westerse samenleveing niet aankunnen ???????? Pfffffffff ………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *