Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LACHGASGEBRUIKERS SCHIEDAM-OOST AANGEPAKT

SCHIEDAM- Handhavers van de gemeente hebben in Schiedam-Oost twee lachgasgebruikers staande gehouden. De twee zijn op het Newtonplein betrapt op het gebruik van het illegale genotsmiddel. Hen is een proces-verbaal aangezegd voor het gebruik van de stikstofoxidule. Een tank met het narcosemiddel is in beslag genomen.

Sinds 15 juli geldt in heel Schiedam een lachgasverbod. Het verbod is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Met het verbod is Schiedam baanbrekend, omdat het verder gaat dan de maatregelen waarmee het Kabinet komt.

Vanuit de gemeenteraad is in december 2017 al gevraagd om een onderzoek naar de mogelijkheden voor een verbod. De wens was om lachgaspatronen op de lijst van drugs te plaatsen, als onderdeel van de Opiumwet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “LACHGASGEBRUIKERS SCHIEDAM-OOST AANGEPAKT

 1. Knap staaltje handhavingswerk en doortastend optreden van ‘onze’ stadswachten, chapeau! !
  Jammer dat ze ook niet zo doortastend zijn op de parkeerplaats nabij de Parkweg t.h.v. Het Beatrixpark.
  Ik zie daar dagelijks, zodra de schemer invalt, vele auto’s met meerdere personen erin die lekker aan het lurken zijn aan een ballonnetje. De ochtend erop volgend ligt de parkeerplaats vol met ballonnen, en zeker niet van een kinderfeestje. Dagelijks wordt de parkeerplaats opgeruimd door de mensen van Irado, is dat opgelegd door de gemeente om te camoufleren dat het een pestzooitje is en er niet op gehandhaaft wordt of voor het milieu? Kijk als passant maar niet in de richting van de ballon lurkers, dat wordt niet gewaardeerd op z,n zachtst gezegd.
  Signalement is vrijwel hetzelfde als bij opsporing verzocht.
  Voertuigen zijn overwegend een patserbak of een voertuig rijp voor de sloop.

  1. Kijk , dat ze die troep op een parkeerplaats of industrieterrein buiten de woonkern gebruiken moeten ze zelf maar uitzoeken . Het wordt zwaar irritant als ze dat in een woonwijk gaan doen met alle overlast , s’ avonds en s’ nachts, die ermee gepaard gaat . En trouwens , zo blijft Irado ook weer aan het werk .

   1. Persoonlijk vind ik niet dat, dat volk het zelf moet uitzoeken waar ze het gebruiken. Doe het lekker thuis.
    Elke droeftoeter die dat gas gebruikt raakt onder invloed en kunnen mensen doodrijden met hun auto, dat ze zichzelf doodrijden vind ik geen probleem, scheelt de maatschappij een hoop geld.
    Zoals het irritant is om het in een woonwijk te gebruiken is het beangstigend voor kinderen, vrouwen en ook mannen om langs die gas snuivende droeftoeters te fietsen. De parkeerplaats ligt tussen vele sportvelden en is tevens een toegangsweg naar Schiedam Noord. Ondanks dat het in de bewoonde wereld uiteraard waardeloos en irritant is, is er nog wel enige sociale controle. Het is een totale no go area op de parkeerplaats. En ik vermoed dat medewerkers van Irado al genoeg werk hebben aan de teringzooi van een ander opruimen in de woonwijken.
    Maar ik denk wel Jan, dat wij op vrijwel dezelfde lijn zitten om die lui aan te pakken en dat moet vaker gebeuren dan deze 2 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *