Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAATSTE WEEK VOOR AED SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- Er is nog precies één week tijd om voldoende geld in te zamelen voor de aanschaf van een BuurtAED in Schiedam-Gorzen. Uiterlijk aanstaande zondag moet in totaal 2.735 euro zijn opgehaald om in aanmerking te komen voor een korting van ruim 1.000 euro van de fabrikant. Alleen dan komt de AED te hangen aan de Groenelaan.

Jaarlijks worden zo’n 15.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: op het werk, in huis, tijdens het sporten of op straat. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen 6 minuten acute hulp wordt verleend. Hoewel in de regio Rotterdam-Rijnmond, naast de ambulance, ook de brandweer en politie bij reanimaties worden gealarmeerd, lukt het desondanks niet altijd binnen deze eerste en cruciale minuten te arriveren. Vrijwilligers die zijn aangesloten bij de burgerhulpverlening bij reanimaties, kunnen deze acute hulp in veel gevallen wel bieden.
De buurtAED is een project van Philips en de Nederlandse Hartstichting. Het draait om een actie waarbij buurtbewoners zelf geld inzamelen. Binnen de termijn van 30 dagen moet het bedrag voor een AED met buitenkast bijeen zijn gebracht om een korting te krijgen van ruim 900 euro op de aanschafprijs. Na het afronden van de inzameling BuurtAED hangt de buurt de AED aan een muur in hun straat.

Volgens de stichting achter de inzamelactie zijn in woonwijken momenteel nog te weinig AED’s die dag en nacht bereikbaar zijn. Terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang.

Wilt u doneren? Klik HIER.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *