Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAATSTE OORDEEL FORT HOEK VAN HOLLAND ?

HOEK VAN HOLLAND- Het gerechtshof in Den Haag doet op 13 januari aanstaande uitspraak in het hoger beroep van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland. De stichting exploiteerde jaren het museum in het monumentale verdedigingswerk uit 1881, maar moet daar op last van de rechter nu vertrekken. Oorzaak is een al maanden slepend conflict met huurder en horeca-exploitant Jurgen Beumer. Beiden zijn het oneens over de invulling van het museum. De rechter stelde Beumer zes weken terug in het gelijk en beval de stichting het fort te ontruimen. Daartegen ging de stichting in hoger beroep.
fort 2

Los van het hoger beroep heeft de Rotterdamse gemeenteraad onlangs bepaald dat er opnieuw moet worden bemiddeld in de ruzie rond het fort. De raad heeft in december een motie van de SP aangenomen die voor deze bemiddeling moet zorgen.

Beumer wil op eigen kracht het museum heropenen en heeft meermaals aangegeven daarbij open te staan voor de medewerking van individuele vrijwilligers van de stichting, maar de vrijwilligers achter de stichting zeggen niet onbezoldigd voor een commerciƫle partij te willen werken.