RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAATSTE KLUSHUIZEN SCHIEDAM

25 mei 2014, Klushuizen Kortlandstraat SchiedamSCHIEDAM- Nog een maal organiseert de gemeente Schiedam een open huis voor de allerlaatste klushuizen. Zeskamer-woningen mét tuin in de Kortlandstraat en Gordonstraat, op loopafstand van het historische stadscentrum, dichtbij het metrostation en andere voorzieningen. De verkoopprijs van een opgeknapt casco start vanaf 89.000 euro.

De klushuizen zijn interessant voor woningzoekers die op zoek zijn naar een betaalbare woning die zij kunnen creëren afgestemd op eigen behoeften, smaak en budget. Bij de Schiedamse klushuizen hoeft een koper niet bij nul te beginnen. De prijs van het opgeknapte casco is inclusief een nieuwe betonnen funderingsvloer op betonnen palen, een gerenoveerd en geïsoleerd dak, een opgeknapte voorgevel die is voorzien van nieuwe houten raamkozijnen met dubbel glas (HR++) en een nieuwe rioolaansluiting. De kopers moeten de binnenkant en de achterzijde van de woning opknappen. Dat kunnen zij zelf doen of met hulp van een aannemer.

De renovatiekosten voor het afbouwen van een klushuis met een niet-luxe verbouwing worden geschat op 50.000 euro. Hierbij is uitgegaan van een koper die veel zelf doet en scherp zijn materialen inkoopt. De verkoopprijs van een opgeknapt casco start vanaf 89.000 euro. De financieringseis voor een compleet verbouwde kluswoning is vanaf 135.000 euro. Afhankelijk van de persoonlijke situatie is de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van toepassing. In dat geval kunnen kopers van een klushuis in aanmerking komen voor de starterslening van de gemeente Schiedam; een lening voor mensen die voor het eerst een huis kopen.

Voor het open huis bent u welkom op zaterdag 16 mei van 15.00 – 17.00 uur

Meer informatie vindt u HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *