Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAATSTE KEUKEN VAN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Aanstaande vrijdag vindt bij KADE40 in Vlaardingen de vijfde editie plaats van De keuken van Vlaardingen, het verhalenproject waarbij inspirerende stadsbewoners hun favoriete maaltijd serveren en hun levensverhaal vertellen. Met persoonlijke foto’s, muziek en verhalen vertelt Meriam Hoppenbrouwer over haar werk als ervaringsdeskundige bij stichting JIJ, haar inspiratiebronnen en drijfveren.
keukenvanv_uitnodiging-print.indd
Tijdens de laatste editie van de succesvolle pilotserie bepaalt de favoriete vakantiebestemming van Meriam Hoppenbrouwer het menu en kan iedereen mee eten en luisteren naar het verhaal van een actieve en openhartige hoofdgast. Meriam geeft Engels en Frans op de St. Jozefmavo, loopt marathons en is sinds vier jaar vrijwilliger bij stichting JIJ, een zelfhulporganisatie voor mensen met een eetprobleem. Als onderdeel van StigmaTour 2015, waarbij de stichting op serieuze én ludieke wijze kennis wil delen op het gebied van eetstoornissen en taboes wil doorbreken, vertelt ervaringsdeskundige Meriam haar persoonlijke verhaal in De keuken van Vlaardingen. ‘Ik rommelde met eten. De schaamte ervoor was mijn grootste probleem. Eerlijk zijn naar jezelf is de eerste stap om beter te worden.’

Met gevoel voor relativering vertelt Meriam hoe één pinda haar kon verleiden om te gaan eten, hoe zij – ook nu nog – houdt van extremen. Hoe zij haar schaamte overwon, hoe zij veiligheid creëert bij de cursisten van stichting JIJ waar zij zich actief inzet en concreet iets doet voor mensen met een eetstoornis vanuit haar eigen ervaring. Ook vertelt zij over haar verzameling jeugdboeken. Over muziek. Over goed en lekker eten. Over het leven leven en alles wat daarbij hoort.

In De keuken van Vlaardingen bepalen inspirerende Vlaardingers het menu en vertellen hun verhaal. Initiatiefneemster Marleen Bos: ‘Geïnspireerd op Verhalenhuis Belvédère Rotterdam en met ondersteuning van KADE40 is deze pilotserie tot stand gekomen. Een serie ontmoetingen met uiteenlopende (hoofd)gasten om te ontdekken wat wel en wat minder goed werkt bij het delen van (levens)verhalen. Uit de reacties merk ik dat er waardering is voor een plek als De keuken van en dat het van waarde is voor de stad en haar bewoners. Je verhaal vertellen is jezelf kwetsbaar opstellen en jezelf openstellen – en precies dát krijg je ervoor terug: mensen begrijpen dat ‘niets is wat het lijkt’, dat ‘ieder mens worstelt’ en dat het mooi en zinvol is om elkaar wat beter te leren kennen waardoor je ook iets voor elkaar kunt betekenen.’

Zin in een bijzondere avond met mooie ontmoetingen? Vrijdag 5 juni is de voorlopig laatste mogelijkheid om er bij te zijn. Reserveer een plek aan tafel bij De keuken van Vlaardingen via info@kade40.nl. Deelname is 15 euro per persoon. Meer informatie vindt u HIER. Een korte teaser als voorproefje: Meriam Hoppenbrouwer, eerste kennismaking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *