Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAATSTE KAARTEN MELANCHOLISCH CONCERT WESTVEST90KERK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor het concert van celliste Pamela Smits en pianist Tobias Borsboom op vrijdagavond 1 november in de Westvest90-kerk in Schiedam. De twee verzorgen een melancholisch, sierlijk en melodieus concertprogramma met muziek van onder meer de Russische componisten Rimsky-Korsakov, Stravinsky, Glazunov en Rachmaninov. Van Prokofiev brengt het duo Dance of the Knight, uit het ballet van Romeo en Julia.

“De Cellosonate van Rachmaninov die we spelen is een traditioneel en nobel klinkend werk”, duidt pianist Tobias Borsboom het programma. “Je voelt zijn aristocratische en romantische hart kloppen. En je hoort ook wel een ontheemde Rachmaninov, hij heeft zich nooit echt thuis gevoeld in de tijd waarin hij leefde. Prokofiev en Stravinsky klinken veel moderner, hoewel ook zij teruggrepen op oude thema’s, muziek en verhalen.”

Pamela Smits staat bekend om haar fenomenale techniek, haar natuurlijke manier van spelen en haar muzikale veelzijdigheid. Naast haar solocarrière is zij ook een groot liefhebber van kamermuziek. Ze heeft samengewerkt met vele nationale en internationale musici en geeft geregeld concerten in verschillende samenstellingen in binnen- en buitenland. Tobias Borsboom, geprezen om zijn poëtische en kleurrijke interpretaties, won in 2015 de prestigieuze Dutch Classical Talent Award. Hij verzorgde optredens op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Grachtenfestival in Amsterdam en festival Wonderfeel. Ook maakt hij theatervoorstellingen. Sinds 2017 werken Tobias Borsboom en Pamela Smits intensief samen, op het podium maar ook als artistiek leiders van hun eigen serie Vriendenconcerten in Amsterdam.

Celliste Pamela Smits en pianist Tobias Borsboom | Serenades of Mother Russia

Vrijdag 1 november 2019, aanvang 20.15 uur

Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam

Tickets & Info: www.westvest90.nl en 06-29 354 520. Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf 19.30 uur ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *