RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAATSTE DEEL KOEPEL HOEK VAN HOLLAND OPGEHAALD

HOEK VAN HOLLAND- Dinsdagmiddag zijn ook de laatste onderdelen van de geschutskoepel bij Fort 1881 in Hoek van Holland weggehaald. Het geheel wordt tijdelijk opgeslagen in het depot van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.
geschutskoepel, foto Sicco Faase
Vorige week ontstonden problemen bij het vervoer van de koepel over de weg. Er ontbrak een vergunning voor zwaar transport. Daardoor konden medewerkers van defensie alleen de pantserschillen ophalen.

Ook een aantal kanonnen zijn vorige week overgebracht naar het depot in Soesterberg.

Op last van de rechter is het museum in het fort van Hoek van Holland in zijn geheel ontruimd. De vrijwilligers achter het museum hebben alle eigen collectiestukken elders opgeslagen. De stukken die men in bruikleen had van andere musea zijn inmiddels terug naar deze musea.  Het koepelgeschut werd door de vrijwilligers geschonken aan het Nationaal Militair Museum in Soesterberg waardoor het niet naar de schroothoop hoeft te worden afgevoerd.
Op last van de rechter is het museum in het fort van Hoek van Holland in zijn geheel ontruimd. De vrijwilligers achter het museum hebben alle eigen collectiestukken elders opgeslagen. De stukken die men in bruikleen had van andere musea zijn inmiddels terug naar deze musea. Het koepelgeschut werd door de vrijwilligers geschonken aan het Nationaal Militair Museum in Soesterberg waardoor het niet naar de schroothoop hoeft te worden afgevoerd.

Met het verwijderen van de koepel heeft het voormalig museum, dat tot vorig jaar werd gedreven door een groep vrijwilligers in het fort, voldaan aan de uitspraak van de rechter om het complex in zijn geheel te ontruimen.

Aanstaande maandag wordt in het Fort een speurtocht voor kinderen uitgezet. Ook volwassenen zijn, tegen betaling van een euro, welkom om het totaal ontruimde complex van binnen te bekijken.