Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘LAAT VLAARDINGERS MEEREKENEN BIJ MILJOENENBEZUINIGINGEN’

VLAARDINGEN- Alle inwoners van Vlaardingen moeten eveneens kunnen beschikken over de begrotingsapp waarmee raadsleden inzichtelijk krijgen hoe bezuinigingen uitpakken. Dat vraagt de fractie Boers (fB) bij de bespreking van de meerjarenbegroting 2020-2023. Wethouder Bart Bikkers (VVD) staat niet afwijzend tegenover die wens.

Het idee om de rekentool voor iedereen toegankelijk te maken komt van inwoners van Vlaardingen die daarmee stapten naar fractievoorzitter Ron Boers: “Dat als je zegt van, ik bezuinig hier wat op, wat heeft dat voor een gevolgen daar? Die communicerende vaten, dat verhaal, of dat ook beschikbaar is of gesteld kan worden aan de bevolking. Dat mensen thuis ook eens kunnen zeggen, ik wil altijd meer geld of minder geld naar dat, maar wat voor een gevolgen heeft dat nou.”

Het verzoek is de tool op de website van de gemeente te plaatsen. Bikkers: “Zoiets valt te maken. Al moet er natuurlijk wel tijd voor te maken zijn.”

Er worden vooralsnog geen andere besluiten genomen om te bezuinigen naast het stoppen met het vrij reizen voor ouderen. Die toezegging deed wethouder Sebasiaan Nieuwland (D66) afgelopen week al aan de fB.

Inmiddels is een regiegroep van raadsleden geformeerd. De groep gaat in overleg met de wethouder en de gemeentesecretaris om te werken aan een voorstel voor een groot bezuinigingsplan. Dit voorstel wordt op 7 november in de gemeenteraad behandeld. Daaruit volgt een commissie die met de echte bezuinigingsmaatregelen aan de slag kan gaan. Volgend jaar maart worden de definitieve keuzes gemaakt en moet duidelijk zijn waarin het mes wordt gezet.

Demonstratie tegen eerdere bezuinigingen in 2014.
De gemeenteraad is afgelopen maart al gewezen op de oplopende (miljoenen) tekorten bij de Jeugdhulp Rijnmond (inclusief Veilig Thuis en Jeugdbescherming). Maar ook bij ROG+ zijn er substantiële kostenstijgingen. In alle gevallen is de impact op de meerjarenbegroting 2020-2023 dusdanig groot, dat er nauwelijks geld overblijft voor de overige zaken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *